Fotoshoot Turijn

 Voor een eigen imitatie schilderproject ben ik op studiereis gegaan naar Turijn in Italie.

 Er stond een grote fotoshoot op de planning met in de hoofdrol een Fiat 600.

 

Het Fiat museum, waar de auto staat waar het allemaal om te doen was, is alleen op zondag open. Met de vlucht die we hadden geboekt, eveneens op zondag, moest het allemaal mogelijk zijn om voor sluitingstijd ons ding nog te doen. De vlucht verliep volgens schema, de bus was op tijd, we konden zelfs eerst nog naar ons onderkomen voor de komende dagen. Maar daar stonden we aan de gesloten deur. Er werd niet gereageerd op de bel. Gelukkig spaarzaam met mijn telefoon omgesprongen tijdens de reis zodat ik de verhuurder kon bellen. Er was een jaarlijkse markt een paar straten verderop dus de beste man zat daar op het terras. Het was mooi weer dus we konden hem geen ongelijk geven. Na korte tijd konden we in het appartement maar niet voor lang want we hadden een missie die niet op ons wacht.

 

Na een flink stuk lopen zijn we er. Een heel onopvallend gebouw in een woonwijk. Moeilijk voor te stellen dat daar vroeger werkelijk Fiatjes gemaakt werden. Het is een prachtig museum en hoewel we de hele dag al in een behoorlijk tempo aan het jakkeren waren en maar één doel hadden, werden we daar overvallen door rust. Als automatisch werden we naar alles toegetrokken gewoon door de sfeervolle inrichting. We hebben alles rustig bekeken en ons verbaasd over designs. Kleine dingetjes waarvan je dacht dat die pas zijn uitgevonden maar die, zoals nu blijkt, jaren geleden, bijna een eeuw geleden zelfs, al ontworpen waren alleen op een andere manier gebruikt. Kortom een museum wat absoluut de moeite waard is.

 

Daar staat hij dan de Fiat 600. Op internet had ik er al een foto van gezien en hij blijkt ook in het echt toch echt te donker te zijn voor mijn project. Maar niet getreurd, een verdieping hoger staat de Fiat 500. Ook de leest, de houten versie opgebouwd uit stoken mahonie. We hebben nog geprobeerd uit te leggen aan de zeer gedienstige vrijwilligers waarom we daar als een stel japanners foto's staan te schieten maar dat is vast niet duidelijk geworden. Als mijn project klaar is maar eens terug gaan dan wordt het wel duidelijk.

 

En nu ben ik er dus druk mee bezig. Mijn eigen 600 in imitatiehout op dezelfde wijze als de houten 500 van Dante Giacosa in Turijn.

 

 

Check mijn facebook pagina om dit project te volgen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0