decoratieve schilderingen

Illusie

Als decoratieschilder creëer je een illusie. Maar dan wel zo een die je moet voelen om zeker te weten dat  het zo is. En dan nog.

 

Een andere uitstraling door het schilderen van een andere materiaaluitdrukking. Een deur die egaal van kleur is liever in houtstructuur? Elke houtsoort, elke afwerking is mogelijk. Een houten tafelblad of een schouw een elegante uitstraling geven door het te  voorzien van een marmeren schildering of juist een robuuste look door imitatie arduin.

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring als decoratieschilder en het toepassen van de speciale schildertechnieken.

Het is een oude ambacht. Vroeger werd het veel in huizen toegepast om te doen geloven dat de voorgeschreven eiken balken waren gebruikt. Een illusie.


Herstel van een 19e eeuws plafond


Na jaren verstopt te hebben gezeten boven een verlaagd plafond, wordt tijdens een verbouwing een imitatie mahonie houten plafond zichtbaar.

 

De architect en de eigenaren wisten het op waarde te schatten en kozen er gelukkig voor het te laten herstellen. Maar wel met behoud van de tand des tijds.

 

Vele spijkergaten werden gedicht, een sierlijst weer compleet gemaakt en grote gaten opgevuld met oud of nieuw hout afgewerkt in de juiste tinten.

 

Een zijdeglans erop en het plafond heeft weer de uitstraling zoals die ruim honderd jaar geleden bedoeld was. De 'goei' kamer heeft weer allure.

voor

< ^ voor

na

na