In het programma Kelder en Klöpping wordt gesteld dat veel beroepen zullen verdwijnen. Van makelaar tot bibliothecaris, van belastingambtenaar tot kassière. Het kan allemaal vervangen worden door computers. Wat een computer echter niet kan, is creatief zijn. Met een creatief beroep zit je dus goed. Is dat wel zo?

Het kan echt niet meer maar hij ligt zo lekker in de hand, doet precies wat ik wil en het resultaat is soms nog beter dan verwacht.

Nog geen 50 meter gelopen en mijn oog valt ergens op. Het laat me niet los, zit in mijn hoofd en daar blijft het niet bij ...

Voor de expositie in Breda had ik gedacht dat het leuk zou zijn om de bewonderaars van mijn werk te vragen een reactie op te schrijven. Maar het liep allemaal net even anders.

Breda is mijn favoriete winkelstad. Het heeft een mooi historisch centrum, leuke pleintjes met terrassen. Inwendig hoef je er niks te kort te komen en wat shoppen betreft; ik slaag er altijd wel. Maar deze keer ga ik met een ander doel naar Breda.

Barcelona heeft een heel bijzonder park wat eigenlijk niet als park bedoeld was toen de plannen op tafel kwamen. Maar wanneer je Gaudi de vrije hand geeft ontstaat er zoiets unieks dat het meer is dan een doorsnee woonwijk: Parc Güell.

Jaren geleden hebben we ons huis helemaal opgeknapt. Een flinke verbouwing waarbij we van ontwerp tot uitvoering heel veel zelf hebben gedaan. Het stucen hebben we uitbesteed. Toen de stucadoor aan de afwerking van het plafond toe kwam en vroeg hoe ik het wilde hebben keek hij vreemd op. Iets wat hij nog nooit eerder had gedaan. Niet egaal strak, geen geschuurde overlappende cirkels. De overlappende cirkels maken me altijd een beetje nerveus. Het is handwerk. Je weet dat de cirkels niet...

Masterclass Fresco. Wat neem je dan als voorbeeld?

Grote fotoshoot in Turijn met in de hoofdrol een bijzondere Fiat 600. Dat was het plan. Lees hoe het ging ....