Ook bij Gaudi is niet alles echt

 Barcelona heeft een heel bijzonder park wat eigenlijk niet als park bedoeld was toen de plannen op tafel kwamen. Maar wanneer je Gaudi de vrije hand geeft ontstaat er zoiets unieks dat het meer is dan een doorsnee woonwijk: Parc Güell.

 

Het is onvoorstelbaar dat op deze plek geen water of vegetatie aanwezig was. Nu is het een prachtige groene oase met de meest fantastische bouwwerken.

 

Gaudi heeft hier zelf jaren gewoond. Het huis is te bezichtigen al is het niet meer als zodanig ingericht. Het is nu ingericht als een museum, Casa Museu Gaudí, waarin enkele van zijn ontwerpen te zien zijn en waarin het ontstaan en de ontwikkeling van het park wordt uitgelegd. Dat op zich is al interessant maar wat voor mij helemaal verrassend was, was het zien van de gedeeltelijk geschilderde marmeren en houten lambrisering. Voor restauratie is gekozen voor geschilderde panelen. Iedereen loopt er zo aan voorbij. Voor een kunstenaar is dat nou niet echt wat je bereiken wil maar voor de decoratieschilder is het een groot compliment. Moet er alleen niet zo iemand als ik komen die volop foto's gaat maken van het onderste gedeelte van de muur terwijl er zulke prachtige stoelen van de meester himself naast staan.

 

 

 

 

 

Foto links en 1e hieronder: geschilderd marmer

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0